ΓΡΑΜΥΘΙΑ - ΑΙΩΝΙΟΤΗΣ - ΠΟΡΟΛΙΘΟΣ

  Γραμυθιά, αιωνόβιο δένδρο, απείρου κάλλους με σκουροπράσινη φυλλωσιά  και δροσερή σκιά.  Από μικρό παιδί μελετώ αυτό το πανέμορφο δένδρο αφού έτυχε στην αυλή του σπιτιού μου να έχω δύο τεράστιες γραμυθιές ποιός ξέρει πόσων ετών, με τεράστιους κορμούς που φιλοξενούσαν διαφόρων ειδών μανιτάρια.
 Ο μεγάλος προβληματισμός ήταν γιατί αυτό το δένδρο να φύεται στα δικά μας χώματα (της Δωδεκανήσου) και να συναντάται       από σπανίως έως καθόλου στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Γιατί να υπάρχουν τόσα πολλά δένδρα στην βόρειο - δυτική περιοχή της Ρόδου και να μην συναντάται σχεδόν καθόλου στην ανατολική και νότιο Ρόδο ;
  Τι είναι αυτό που χρειάζεται αυτό το δένδρο που υπάρχει στις προαναφερθείσες περιοχές και δεν υπάρχει στις άλλες.
  Απορίες αναπάντητες μέχρι την εποχή που εγνώρισα τον Κώδικα της Ελληνικής Γλώσσης του Θεολόγου Σημαιοφόρου και αυτό γιατί μόνο ο Κώδιξ μπορεί να φέρει στο φώς τα νοήματα των λέξεων που αιώνες τώρα βρίσκονταν καλά κρυμμένα  από τους σοφούς αρχαίους ονοματοθέτες.
   Η μελέτη λοιπόν ξεκίνησε από την λέξη Γραμυθιά, που σημαίνει  ΓΡΑ = Γηραιά-Γραία-Γριά + Μύθος, άρα  Γηραιός  Μύθος .  Από μόνη της λοιπόν η λέξις μα δεικνύει ότι το δένδρο είναι αιωνόβιο και αφηγείται ιστορία . Επίσης με το ΓΡΑ που παράγει την Γηραιά διαβλέπουμε τις Γήϊνες Ροές και από αυτό μπορούμε να υποθέσουμε ότι το εν λόγω δένδρο προτιμά να φύεται σε χώρους ενεργειακούς.
  Ας πάμε τώρα να δούμε  που υπάρχει η μεγαλύτερη συγκέντρωση γραμυθιών στην Ρόδο. Ασφαλώς στον ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ και κατ'επέκτασιν στο ΑΡΧΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ. Και όντως είναι ο πλέον ενεργειακός χώρος του βορείου τριγώνου της νήσου. Εχει τα ισχυρότερα τελλουρικά ρεύματα  και αυτό συμπεραίνεται από την μεγάλη συγκέντρωση παραβολικών και μη κεραιών στην περιοχή των ΝΑΩΝ του ΔΙΟΣ και της Πολιάδος ΑΘΗΝΑΣ πλησίον των ΝΥΜΦΑΙΩΝ.
  Τι το διαφορετικό έχει όμως αυτή η περιοχή που ξεχωρίζει από τις άλλες;  Το πρώτο και σημαντικότερο είναι ότι, η τοποθεσία αυτή ευρίσκεται στη προνομιακή βόρεια θέση και ζωογονείται από τους βόρειους ανέμους (ΒΟΡΡΑΣ = μεγάλη ενέργεια ροών-Βορρά=τροφή, εν αντιθέσει του ΝΟΤΙΑΣ = στερεωμένος νούς), και το δεύτερο είναι ότι όλος ο λόφος του ΝΑΟΥ του ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ είναι ένα συμπαγές ΠΟΡΟΛΙΘΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
  Εχετε παρατηρήσει ότι οι ΓΡΑΜΥΘΙΕΣ φύονται σε πετρώδη εδάφη και κατά προτίμηση σε πορολιθικά;
  Εχετε παρατηρήσει ότι όπου συνήθως φύονται ΓΡΑΜΥΘΙΕΣ υπάρχουν και αρχαιολογικά ευρήματα;
  Βλέπετε πόση σοφία υπάρχει στα νοήματα που ευρίσκονται κρυμμένα στις λέξεις;
  Αλλά τι είναι αυτό που καθιστά την ΓΡΑΜΥΘΙΑ  δένδρο αιωνόβιο; Ασφαλώς τα θρεπτικά συστατικά που απορροφά από τα πορολιθικά πετρώματα. Εάν αναλύσουμε την λέξιν ΠΟΡΟΛΙΘΟΣ = ΠΟΡΟΣ + ΛΙΘΟΣ ( ΠΟΡΟΣ=Πύρ που ρέει σε κλειστό χώρο, γι'αυτό δημιουργείται και η κοιλότης δηλ. ο πόρος.  ΛΙΘΟΣ=κάθοδος των ηλιενεργειών που θεόνται, άρα ο λίθος δημιουργείται κατόπιν πυρηνικών αντιδράσεων που δημιουργούν στα εδάφη οι ηλιακές ακτινοβολίες-φωτοχυσίες).
  Από επιστημονικές μελέτες του πορόλιθου έχουν ανακαλυφθεί σ'άυτόν μόρια ύδατος πολύ διαφορετικής σύστασης από αυτό που εμείς αναλώνουμε ,αφού το μόριο του ύδατος που εμπεριέχεται στον πορόλιθο έχει υψηλό σημείον βρασμού (άνω των 500 βαθμών Κελσίου).
  Μήπως λοιπόν γι'αυτό το λόγο οι πανεπιστήμονες Ελληνες χρησιμοποιούσαν τον πορόλιθο για να οικοδομούν ναούς και κατοικίες;
  Μήπως οι κατοικίες που κτίζονται από κυβόλιθους πορόλιθου παρέχουν υγεία στους κατοικούντες σ'αυτές;
  Μήπως το τσιμέντο του οποίου την ύπαρξιν εγνώριζαν οι αρχαίοι υμών πρόγονοι δημιουργούσε προβλήματα υγείας (καρκινικούς όγκους);
  Μπορεί ο άνθρωπος να δημιουργήσει υλικά αναμιγνύοντας διάφορα συστατικά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καλύτερα από αυτά που δημιουργεί η φύσις κατά την διάρκεια εκατομμυρίων ετών; Ασφαλώς όχι.
  Ποιοί είναι αυτοί που μας ωθούν προς αυτήν την καταστροφική πορεία που δεν έχει τέλος;
  Ας περπατήσουμε λίγο ανάμεσα στα ερείπια του ΝΑΟΥ του ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ και ας αφουγκρασθούμε τους κραδασμούς της ιεράς ΓΡΑΜΥΘΙΑΣ που ευρίσκεται στο προαύλειο του ναού για να νοιώσουμε αυτό που προσπαθούν να μας στερήσουν απομονώνοντας μας από την φύσιν που τόσο έχουμε ανάγκη.
            
                                                                                                                                                                 Κωνσταντίνος Ιππ. Κωστάκης

Το σύνολο του περιεχομένου του ell.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή ,η επανέκδοση του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.