ΡΟΔΟΣ
ΚΩΔΙΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΠΩΝΥΜΙΩΝ


 H Ρόδος , η κόρη του Ηλίου , ίσως το πιό προικισμένο μέρος του πλανήτου Γή και αυτό όχι για τις φυσικές της ομορφιές αλλά για τα ενεργειακά  πεδία τα οποία από αρχής αυτού του υλικού κόσμου  εναλλάσσονται με διαφορετικές ιδιότητες την εκάστοτε φορά ανάμεσα στις κοιλάδες και τα οροπέδια της.
  Εχουν γραφεί πάρα πολλά στο πέρασμα των αιώνων για αυτό το νησί , πολλοί κατακτητές ίσως περισσότεροι από οποιοδήποτε άλλο  μέρος της Γής έχουν δυναστεύσει τον λαό της  που έμεινε όμως αναλλοίωτος στην ελληνική ιδέα και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά στο νησί που φέρει το όνομα της κόρης του Ηλίου.
  Πολλοί συγγραφείς ανέδειξαν τις ομορφιές της, κανείς όμως δεν μπόρεσε ποτέ να κατανοήσει γιατί η Ρόδος είναι τόσο όμορφη, γιατί είναι τόσο φωτεινή, γιατί είναι τόσο εύφορη, γιατί φιλογενεί τόσο μεγάλη ποικιλία ζώων και φυτών, γιατί διαφέρει τόσο πολύ η Βόρειο - Δυτική από την Ανατολική - Νότιο πλευρά της και από την άποψιν του λαού που κατοικεί αλλά και της χλωρίδας και πανίδας.
  Ολα αυτά τα ανεξήγητα θα προσπαθήσουμε να τα παρουσιάσουμε κάτω από μια άλλη σκοπιά , εννοιολογική, κωδική, γιατί τα πάντα προέρχονται από τον Έλληνα λόγο, αυτός δημιουργεί και εμείς διαμέσου του Κώδικος της Ελληνικής Γλώσσης  καλούμεθα να αποκαλύψουμε τα κρυμμένα νοήματα των ελληνίδων λέξεων που εκφράζουν τον Ελληνα Λόγο.
  Ξεκινώντας από την ΡΟΔΟ. Η λέξη αυτή που αποτελείται από τις πρωτοκωδικές συλλαβές ΡΑ + ΔΑ  σημαίνει την ΡΟΗ και την ΔΥΝΑΜΗ του υπερτάτου φωτισμού που με το Ο στην θέσιν του Α μας υποδεικνύει τον περιορισμένο χώρο (της νήσου).
  Ποιές είναι όμως αυτές οι Δυνάμενες Ροές υπερτάτου φωτισμού που δέχεται αυτό το νησί ;  Από που προέρχονται ;
  Αυτό που μπορούμε να υιοθετήσουμε είναι ότι οι ΡΟΕΣ αυτές κατέρχονται από τον Υπερίωνα Σείριο με μεγάλη Δυναμική και κατά συνέπεια είναι ενέργειες που μεταφέρουν σ'αυτόν τον ευλογημένο τόπο, υψηλής ποιότητας φωτοχυσίες και ενεργειακά σωματίδια.
 Η ίδια λέξις ΡΟΔΟΣ ομιλεί από μόνη της. Ρ + ΟΔΟΣ = η οδός του ΡΑ του υπερτάτου φωτισμού.
  Θα ξεκινήσουμε την Κωδική μας ξενάγιση στα τοπωνύμια της Ρόδου από την Βορεινή περιοχή που κατά την γνώμη μου ήταν πάντα η πιο εύφορη ,πυκνοκατοικημένη και γεμάτη από Ηλιακά τοπωνύμια.


ΚΡΗΤΗΝΙΑ - ΑΛΘΑΙΜΕΝΗΣ  - ΑΤΤΑΒΥΡΙΟΣ ΔΙΑΣ

  Η περιοχή που ορίζεται από το τρίγωνο ΚΑΜΕΙΡΟΣ ΣΚΑΛΑ - ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ - ΑΤΤΑΒΥΡΟΣ είναι η πιο  ανεξιχνίαστη και γεμάτη με τόπους δύναμης μη ορατούς στα μάτια των αμύητων περιηγητών.
  Η μυθολογία μας ομιλεί για την Μινωϊκή εποχή όταν ο Αλθαιμένης υιός του Κατρέως και εγγονός του Μίνωος ήλθε στην Ρόδο ακολουθούμενος από τους εμπίστους του για να αποφύγει χρησμό του Μαντείου που τον ήθελε πατροκτόνο.
  Αποικεί την περιοχή που ευρίσκεται μεταξύ Καμείρου Σκάλας και Κρητηνίας , μια κοιλάδα από τις ευφορότερες της Ρόδου , την ονομάζει ΚΡΗΤΗΝΙΑ και ανοικοδομεί τον ΝΑΟ του ΔΙΟΣ στην υψηλοτέρα κορυφή της νήσου τον ΑΤΤΑΒΥΡΟ.
  Πέραν του ιστορικού γεγονότος θα αναλύσουμε κωδικά τα ονόματα και τοπωνύμια αυτής της μυθικής πληροφορίας.
  Ο ΑΛ-ΘΑΙ-ΜΕΝΗΣ είναι ο φωτεινός ο έχων αιώνιον θέασιν με μένος δηλ. δυναμικά και  ασφαλώς το όνομα αυτό δεν είναι άλλο από ένα ακόμη επίθετο του Ηλίου. Ο ίδιος του ο πατήρ ο ΚΑΤΡΕΑΣ είναι η κατάρα ,καταρροή που τον διώχνει από την ΚΡΗΤΗ που παράγεται από τα ίδια άφωνα του Κατρέως και ασφαλώς ο Αλθαιμένης που φέρει ηλιακόν επίθετον δεν θα μπορούσε να πάει πουθενά αλλού παρά στην ηλιακή Ρόδον και να οικοδομήσει ναόν στον πιο ενεργειακόν όρος τον ΑΤΤΑ - ΒΥΡΟΝ (Στερέωσις αρχικού φωτισμού μετά συγκεντρωμένων ενεργειακών ροών). Ο Αττάβυρος αναγραμματιζόμενος παράγει την λέξιν Βατταρία και όντως αυτό το όρος έχει τέτοιους γεωλογικούς σχηματισμούς που θα μπορούσε να είναι μια βατταρία κοσμικής ενέργειας.
  Στην λέξιν ΚΡΗΤΗ-ΝΙΑ ασφαλώς γίνεται ΝΙΑ για την Κρήτη αλλά και διαφορετικά αν το αναλύσουμε για να δώσουμε αποικιακή συνέχεια και να αποδώσουμε με ακρίβειαν το τοπωνύμιο πρέπει να προσθέσουμε το άφωνο Ν για να επισημάνουμε τον ΝΟΥ και τον ΝΟΜΟ που μαζί με τον χώρο προελεύσεως μας δίνει το νέο τοπωνύμιον.
  Η εν λόγω περιοχή που μέχρι σήμερα τροφοδοτεί με ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των απαιτούμενων γεωργικών προϊόντων την τοπική αγορά της Ρόδου  είναι η πιο απομακρυσμένη από τον τουρισμό λόγω της απέχθειας που τρέφει το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων προς αυτό το δουλοπρεπές επάγγελμα το οποίο αποτέλεσμα έχει την εξάρτησιν από κέντρα εξουσίας και ερήμωσιν των αγρών και εν γένει της υπαίθρου.
  Πολλά επίσης τα κάστρα που έχτισαν οι λατίνοι κατακτητές κατά τα μεσαιωνικά χρόνια (σκοταδιστικά χρόνια) με σημαντηκότερα αυτά της Κρητηνίας, της Μονολίθου και της Αλιμνιάς στο ομώνυμο νησί.
  Ολη η περιοχή που δεν καλλιεργείται, καλύπτεται σε μεγάλο μέρος από πανέμορφο δάσος , που κρύβει μεγάλα μυστικά, μυστικά που αφορούν την τύχη ολοκλήρου του πλανήτου μια απότερης προκατακλυσμιαίας εποχής.
   Μεγαλιθικά σχήματα που δεν συναντώνται πουθενά αλλού, κατασκευασμένα αλλά και κατεστραμμένα από δυνάμεις και τεχνολογίες άγνωστες στην σημερινή εποχή.
  Μυστικά πολύ καλά κρυμμένα στους πρόποδες του Ατταβύρου - Ακραμίτου - Αρταμίτου. Δάση πυκνά αφιερωμένα στην Αρτέμιδα, καταφύγιο για τα λιγοστά εναπομείναντα μοναδικά ΕΛΑΦΙΑ της Ρόδου τα (ΔΑΜΑ-ΔΑΜΑ = Δύναμις στην ορατή φύση).
     ΕΛΑ - ΦΟΣ = ΕΛΑ ΦΩΣ ζώον ανεξάρτητο, ελεύθερο που εννιολογικά παρουσιάζεται όπως το ηλιακό φως με χρωματισμούς στο τρίχωμα του να απεικονίζουν τις ηλιακές κηλίδες.
  Πολλά τα μυστήρια σ'αυτό τον μαγικό τόπο τα οποία θα ανακαλύπτουμε σιγά-σιγά και θα σας ενημερώνουμε μέσω αυτού του χώρου.

                                                                                                                                                          Κωνσταντίνος Ιππ. Κωστάκης  


Το σύνολο του περιεχομένου του ell.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή ,η επανέκδοση του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.